Reiki

Reiki Grandmaster Phyllis en Atie
Reiki Grandmaster Phyllis samen met Atie (2014)

Reiki betekent universele levensenergie. Het wordt gedefinieerd als de kracht die in alle dingen in de schepping werkzaam is en leeft.
Reiki is een energie die heelt en het evenwicht tussen lichaam en geest herstelt. Voor veel mensen is Reiki een stap naar binnen, naar je bron. Je kunt ervaren dat je zelf contact kunt maken met je eigen genezende kracht; je voelt deze door je handen stromen. Reiki vindt vanzelf haar weg naar die gebieden die behandeling nodig hebben.

De Usui-methode is niet alleen de eenvoudigste en natuurlijkste, maar ook de meest effectieve methode van overdracht van universele levensenergie.

Reiki cursus

Usui Reiki Rioho
Usui Reiki Rioho

Iedereen kan een Reiki cursus doen, zowel jong als oud. De Reiki cursus wordt gegeven in de traditie van het Usui System of Natural Healing en volgens de richtlijnen van de Reiki Alliance.

Een Reiki cursus duurt twee dagdelen. In de Reiki I cursus leer je het ervaren en doorgeven van de Reiki energie en het oefenen van verschillende handposities. De afsluiting vindt plaats met het Reiki-certificaat.

Reiki 2

Mikao Usui oprichter Reiki
Mikao Usui oprichter Reiki

Naast Reiki I kan je je nog verder verdiepen via een Reiki II cursus. De energie stroomt dan nog sterker en je ontwikkelt een diepere spirituele groei. Je leert hoe je d.m.v. symbolen op afstand kunt werken naar o.a. (levens)situaties en heling van jezelf, anderen en naar dieren en planten.

Voor cursussen zie verder mijn agenda. Mochten genoemde data niet uitkomen, dan is er altijd overleg mogelijk over andere dagen en tijden.
Wil je eerst meer informatie en eens kennis maken met Reiki dan is het mogelijk een afspraak (vrijblijvend) te maken.

Reiki behandeling

Je kunt ook een afspraak maken voor een reiki behandeling(en) ter verlichting, ondersteuning van bijv. lichamelijke, psychische of emotionele klachten of ter ontspanning en heling.